טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

02/07/2009 | 16:44 | מאת: שירה

מה הטיפול שניתן לטריגליצרידים גבוהים בסוכרת. האם הטיפול בליפיטור מכוון גם לזה או רק לכולסטרול?

שלום שירה רמה גבוהה של טריגליצרידים בחולי סכרת יכולה להיות על רקע של הפרעה ראשונית של הטריגליצרידים, על רקע של רמות סוכר לא מאוזנות או שלוב של שני הגורמים. הטפול מותאם למצבים השונים. ליפיטור מכוון בעקר להוריד כולסטרול אבל יכול להשפיע מעט גם על רמות הטריגליצרידים.תרופות מקבוצת הפיברטים הן ספציפיות יותר להורדת הטריגליצרידים. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול