שאלה לגבי ערכי כולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

04/10/2014 | 18:53 | מאת: אסי

שלום ד"ר. אני בן 30. רזה. ללא בעיות או מחלות ידועות. רציתי להתייעץ לגבי ערכי כולסטרול. בגרף אני רואה שעם השנים הכולסטרול במגמת עליה. כאשר היום הכולסטרול הכללי עומד על: 266. ה HDL עומד על 64. ה LDL עומד על 188. טריגליצרידים: 73. סוכר בצום: 74. העליה האחרונה הייתה בין שני בדיקות, תוך 5 חודשים התווסף 56 לכולסטרול כללי, 4 ל HDL, ו 55 ל LDL. והטריגליצרידים ירדו ב-16. אני מתבסס בשנה האחרונה על תזונת פליאו. לא עושה ספורט קבוע ממש. רציתי לשאול איך עלי להתייחס לזה? האם להיות רגוע? לבדוק דברים נוספים? תודה רבה.

שלום אסי רמות הכולסטרול נוטות לעלות עם הגיל. בכל מקרה רמת LDL שלך גבוהה. אם אינך מעשן ואם אין לך ספור משפחתי של מחלת לב מוקדמת, יש למצות בשלב ראשון טפול לא תרופתי ע"י דיאטה ופעילות גופנית רוטינית ורק אם לא תרד רמת LDL משמעותית יהיה מקום לשקול טפול תרופתי. בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא המשפחה ע"מ שילווה התהליך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול