קרסטור מול ליפידל

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

01/06/2014 | 14:48 | מאת: רפאל

שלום. אימי בת 65. כשהייתה בגיל צעיר 36, לקחת באירוע מוחי (קריפטוגני). מטופלת באספירין 75 מ"ג. גם סובלת מקוליטיס מטופלת ברפסאל. בנוסף כולסטרול גבוה. בבדיקות לפני חצי שנה: COLESTEROL 171 HDL 67 NON-HDL 104 LDL 88.6 TRIGLYCERIDES 77 כיום מטופלת בקרסטור 20 מג שלוש פעמים בשבוע. המינון נמוך שכן סבלה מכאבים ברגליים. מישהי (לא רופאה) אמרה לי לאחרונה שעדיף ליטול ליפידל מאשר סטטינים אחרים כי זה לא נכנס למוח. האחרות נכנסות למוח ועלולות לגרום לאלצהיימר. האם זה נכון? האם הטיפול התרופתי נראה תקין?

שלום רפאל קרסטור וכן ליפידל שייכים לקבוצת תרופות הנקראות סטטינים (וכמוהם גם סימוביל ליפיטור ולסקול). היו דווחים בעבר שהסטטינים עלולים לפגוע בזכרון , אבל אין הוכחה מדעית לכך. בתוך קבוצת, קרסטור וליפידל חדירים פחות מסטטינים אחרים למוח. ע"פ הנתונים שצרפת לא ניתן לקבוע אם הטפול שציינת מספק. ד"ר וולפוביץ

02/06/2014 | 16:59 | מאת: רפאל

תודה על התשובה. באופן כללי באילו מקרים פונים למומחה ליפידים? ראיתי שיש לנו רופא שמתמחה בזה בקופה...

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול