סיבים תזונתיים ותרופות

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

27/04/2014 | 17:23 | מאת: אוריאל

שלום בעבר לקחתי באופן קבוע קונסיל ליציאות (בגלל פיסורה), אני רוצה לחזור לזה, גם לשיפור היציאות, וגם בגלל חשיבות נטילת סיבים תזונתיים לבעיות שומנים ועוד. יש לי כמה שאלות בענין. 1. האם קונסיל שווה ערך לסיבים תזונתיים כמו סובין וכדומה? אם כן, כיצד ניתן לחשב כמה סיבים תזונתיים יש בכפית קונסיל? 2. האם קונסיל זה סיבים מסיסים או לא מסיסים? 3. כמה סיבים מומלץ ליום? ומאיזה סוג? מסיסים? לא מסיסים? 4. האם בשביל לקבל את התועלת של ספיחת שומנים באכילת סיבים יש לקחת את זה דווקא עם הארוחות עצמן שאז הגוף מקבל את השומנים או שלאוו דווקא? 5. על הקונסיל כתוב שיש להרחיק שעתיים מנטילת תרופה, איך מבצעים זאת ברמה הפרקטית? אדם שנוטל תרופות או ויטמינים, כמה פעמים ביום, איך מסדרים את זה? מאיזה כמות של סיבים יש את הבעיה של ספיגת התרופות והויטמינים? 6. מי שאוכל בתור ארוחת בוקר ברנפלקס (חיטה מלאה) עם חלב, האם זה גם מצריך הרחקה מתרופות? סליחה על השאלה הארוכה תודה רבה

שלום אוריאל שאלותיך אינן בתחום פורום זה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול