בקשר לתחילת טיפול תרופתי להורדת רמת כולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/02/2014 | 12:25 | מאת: א.א.

שלום רב אני בת 55, רמת הכולסטרול שלי: כולסטרול 223 HDL 83 LDL CALC 124 NON HDL 140 גלוקוז 84 טריגליצרדים 78 אני נמצאת כרגע בברור בקשר ללויקופניה ויתר קרישות בדם הנגרמים כנראה בשל בעייה אוטואימונית (נמצאו בבדיקות דם נוגדנים בקשר לכך). לגבי הורדת רמת הכולסטרול הומלץ לי טיפול של רוזבסטטין 10 מ"ג . אני חוששת מתופעת לוואי של התרופה כגון סוכרת (לאמי הייתה סוכרת מאוד גבוהה). יש לציין ששנים רבות אינני אוכלת שומנים מן החי ומרבה באכילת סיבים תזונתיים ולכן אינני יכולה להגיע לשיפור נוסף על ידי שיפור תזונתי. האם לאור הנתונים שמסרתי והמחלה האוטואימונית, רצוי להתחיל בכל זאת בטיפול הסטטינים? (רמת הכולסטרול שלי לעיל, אינה גבוהה במיוחד). אודה לתשובתך.

שלום רמת ה LDL הרצויה מחושבת לכל חולה באופן אישי ע"פ הרקע הרפואי ספור משפחתי הרגלים (בעקר עשון) וכו. למרות שרמת LDL שלך איננה מאד גבוהה, אינני יכולה להגדיר ספציפית לך חהי רמת LDL הרצויה עבורך,שכן חסרים לי נתונים רבים. מציעה לך לחכות לגמר הברור העכשוי ואז לשקול בעזרת רופא המשפחה והרופא המומחה ה המטפל בבעית קרישיות היתר מה הטפול המתאים לך. סטטינים לא ממש גורמים לסכרת. ישנם דווחים על עליות מינימליות ברמות הסוכר בחולים המטופלים בסטטינים. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול