עלייה בתפקודי הכבד ותחושת בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

15/02/2014 | 12:33 | מאת: מיכה

שלום אני בן 40 לוקח תרופה להורדת כולסטרול בשם סימבסטאטין קרוב לשלוש שנים , עורך בדיקות דם כל חצי שנה לתפקודי כבד, הבדיקה האחרונה שעשיתי לפני שבוע העלתה רמות גבוהות של אנזימי הכבד alt ast רמות של 45 ו40 שהנורמה היא 37 נשלחתי לאולארסאונד חלל בטן כבד וכליות וכמו כן בדיקות חוזרות רק של alt ast שחזרו שוב גבוהות ast אף גבוה יותר 63 חוץ מערכי הכבד הגבוהים אני חש הרגשת נפיחות בבטן על אף שאינני אוכל הרבה שומר מאז הכולסטרול על תזונה נכונה ועושה ספורט שאלתי האם הכדורים סימבסטאטין יכולים להיות הסיבה לכל התסמינים והרגשת הנפיחות? האם עליי להחליף כדורים ? תודה מראש

שלום מיכה מה שתארת במכתבך יכול להיגרם ע"י סטטינים, אבל יכול להיגרם גם ע"י הרבה מאד גורמים אחרים. ממליצה על ברור מסודר בהנחית רופא המשפחה. איך שלא יהיה ניתן לנסות להחליף הסימבסטטין. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול