קשר בין לקיחת סטטינים לירידה בזיכרון.

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

12/04/2013 | 13:08 | מאת: זיוה

אני בת 60 לוקחת כדורים להורדת לחץ דם(הלחץ מאוזן): לרקפרס 10מג' נורמיטן 25 מג' ספירונול 100מג' לוסרדקס פלוס. לקחתי סימבסטטין 40 מג' מאחר ויש לי ירידה חדה בזיכרון. רופא המשפחה ייעץ לי לנסות להפסיק את הסטטינים.האם קיים קשר בין הסטטינים לבין הירידה בזיכרון?

שלום זיוה דווח על ירידה בתפקוד הקוגניטיבי כתןצאה מנטילת סטטינים. תופעה זו הינה נדירה ביותר, אבל כדי לדעת יש מקום לנסות להפסיק ולבדוק השנוי. ד"ר וולפוביץ

14/04/2013 | 20:20 | מאת: זיוה

תודה על המענה המהיר.

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול