ססטינים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

25/06/2012 | 19:57 | מאת: אורלי

אבי עם כולסטרול גבוה קיבל תרופה המכילה ססטינים ונגרמו לו כאבי שרירים קשים עד אי יכולת ללכת .האם קיימת תרופה ללא ססטינים להורדת כולסטרול כי כל התרופות שהחליפו לו מכילות סססטינים וגורמות לו לבעייה ברגליים ולנדודי שינה וחוסר תאבון. בין התרופות שניתנו כרסטור וליפיטור ופרבליפ

שלום אורלי קבוצת הסטטינים (בארץ יש 4 נציגים:סימוביל קרסטור ליפיטור ופרבליפ) הן התרופות המועדפות לטפול בכולסטרול גבוה משום שהן לא רק יעילות להורדת כולסטרול אלא יש להן השפעה מטיבה על מצב כלי הדם באופן כללי. אבל אם אין אפשרות להמשיך בטפול (לפעמים אגב הפחתת המנון אפשרית במקום הפסקה) יש נן תרופות נוספות לטפול בהורדת הכולסטרול: קולסטיד ,איזיטרול, חומצה ניקוטינית. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול