סטטינים במאזן כולל האם באמת מועילים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

25/05/2012 | 08:12 | מאת: עמית אלתם

למאמר בynet על סטטינים היו 400 תגובות ,שברובן דיברו על כאבי שרירים חלקם חמור מאוד ,עקב הסטטינים,רוב המגיבים ציינו שרןפאי המשפחה נוטים לזלזל ולהפחית בתופעות הלואי של הסטטינים, מסתבר שחוץ מהפגיעה בשרירים,יש פגיעה בשינה ,בזיכרון ועוד" ובגלל שבגיל זקנה ,הורדת הכולסטרול לא עוזרת, האם יש מחקרים בדוקים הדנים ,לא רק בהפחתת ארועי לב בנטילת סטטינים,אלה דנים בבירות כללית ותמותה כללית אצל נוטלי סטטינים,

שלום עמית לכל תרופה שהיא יש פוטנציאל לתופעות לואי. גם לסטטינים יש פוטנציאל לתופעות לואי, אבל הן נדירות מאד. ע"פ עבודות רבות הוכח שטפול בסטטינים לא הגביר תמותה כללית אלא ההיפך. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול