סטטין בקשישים מיותר?

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

14/02/2012 | 09:46 | מאת: אלי

ד.נ. האם נכון שבקשישים לא הוכח יחס תועלת/סיכון חיובי לסטטינים (כך אמר וגם כתב לי רופא מומחה למחלות פנימיות ולגריאטריה, שהציע לי בנימוק זה להפסיק ליטול פראווהסטטין)? אלי

שלום אלי מכיון שהטפול בסטטינים הוא בעקר מניעתי, הרי שלזמן יש משמעות בהחלטה על טפול בתרופה זו. אבל ההגדרה "קשישים" היא כללית מדי ולא מקובל לקבוע כך האם בכלל לטפל. יש הרבה אנשים מאד מבוגרים שעשויים להנות מתוצאות טפול כזה ולדעתי יש לשקול כל מקרה לגופו. ד"ר וולפוביץ

18/02/2012 | 10:05 | מאת: אלי

ד"ר וולפוביץ שלום רב, האם פורסמה עבודה רצינית כלשהי (בכתב עת רפואי וכדו') על טיפול בגילאי 75+ בסטטינים ועל תוצאותיו? היכן וכיצד אוכל לעיין בה? בברכה, אלי

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול