ערכי כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

29/06/2011 | 13:40 | מאת: בן

שלום ד"ר מה נשמע? אני בן 27, גובה 1.87 שוקל בסביבת 100 קילו. בבדיקות דם שגרתיות שעברתי במטרה לבדוק את רמת הקרישיות בדמי (בעקבות קרישי דם שהופיעו בשנים האחרונות אצל אמא ואחותי) נתגלו אצלי מדדי כולסטרול וטריג' דיי מפחידים. כולסטרול 274 HDL 50 LDL - טריג' גבוהים לא ניתן למדוד Non-HDL - 224 טריגליצרידים 414 לאחר דפדוף פה בדפי הפורום ראיתי שאין קשר ישיר בין כמות הטריג' לבין רמת הכולסטרול. מה זה אומר בעצם והאם יש קשר בין שני המדדים? כבר לאחר התוצאות קבעתי תור אצל דיאטנית והתחלתי לאכול בריא ולבצע פעילות גופנית. האם זה אמור לעזור לי בהורדת המדדים האלו בצורה משמעותית כאשר אין שום מחלות רקע ובעיות לב גם לא במשפחה? האם זה שבאותה הדיסק יצא לי גלוקוז בערך 115 (גם גבוה) קשור איכשהו? מה ניתן לעשות? תודה רבה!

שלום בן לפי האינפורמציה ששלחת יש לך הפרעה בשומני הדם (טריגליצרידים וכולסטרול הם שני סוגים שונים של שומנים וחשוב ששניהם יהיו תקינים) וכן נטיה לערכי סוכר גבוהים. בנוסף עודף משקל. בגדול בשלב ראשון יש למצות טפול לא תרופתי (פעילות גופנית רוטינית ודיאטה ע"פ דיאטנית מוסמכת) למשך כ 3 חדשים ואח"כ לבדוק שוב רמות השומנים והסוכר ולפי התוצאות להחליט אם יש צורך גם בטפול תרופתי. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול