סטטינים ותפקודי כבד

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

22/06/2011 | 14:37 | מאת: איציק

שלום רב, אני בן 44 ומשתמש כבר מעל שנתיים בסטטינים 20 מ"ג. בבדיקות האחרונות נמצא כי ערכי הכולסטרול היו: כולסטרול=204 LDL cal =134 GGT=63 רופא המשפחה ממליץ להעלות את רמת הסטטינים ל 40 מ"ג האם לא כדאי להחליף את סוג הסטטין? בנוסף אני הולך ברגל כ 15 ק"מ בשבוע. מה דעתך בנושא?

שלום איציק קשה לי לענות בצורה ספציפית על שאלותיך: קודם כל ציינת רק מרכיב אחד של בדיקות הדם המייצג הפרעה קלה בתפקוד הכבד-בד"כ יש עוד לפחות 4 פרמטרים השייכים לנקודה זו. בנוסף לא ציינת הרקע הרפואי שלך כך שאינני יכולה לקבוע לאיזו רמת LDL עלינו לשאוף אצלך. באופן כללי הפרעה בתפקוד הכבד יכולה להיגרם ע"י סיבות רבות ושונות ואיננה בהכרח תומצאה של שמוש בסטטינים. ממליצה לחזור ולדון בכל הפרטים עם רופא המשפחה. ד"ר אפרת וולפוביץ

18/07/2011 | 17:30 | מאת: אסתי

אני משתמשת בתרופה להורדת כולסטרול מסוג סטטינים כשנתיים במינון מינימלי של 10. מבדיקות תקופתיות עלה כי הם גרמו לעליה באנזימי הכבד. הפסקה של כ4-5 חודשים הורידה את תפקודי הכבד שוב אל המסגרת הנורמטיבית. חזרתי לקחת סטטינים ושוב הפרעה בתפקודי הכבד. אני יודעת שקיימת תרופה אחרת לבעיית כולסטרול כיצד אוכל לקבלה? אני בעלת רקע "רע" שני ההורים שלי נפטרו בגיל צעיר, 66 מהתקפי לב כשאצל אימי הייתה סכרת נוראית וכן ערכי כולסטרול מאוד גבוהים ועוד כהנה וכהנה חוליים שחלקם ככל הנראה "בושלו" כתוצאה משימוש בכדורים רבים. מה עלי לעשות על מנת להימנע מממצב כזה? אני מתאמנת בחדר כושר כ-5 פעמים בשבוע ומשקלי ביחס לגובהי תקין בהחלט כ-54 ק"ג לגובה 1.60. מייל לתשובה: [email protected] תודה

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול