שאלה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

26/05/2011 | 12:03 | מאת: יהודה

אצל אבי גילו סתימה בגיל 62 ולכן עבר צינטור.(ללא התקף לב) ואצל אחי גילו סתימה בגיל 39. אחי סבל מהשמנת יתר גבוהה מאוד + עישון כבד ולחץ דם.(ללא התקף לב) האם לפי הפירוט הזה יש לנו גנטיקה במשפחה של מחלת לב? אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75 עשיתי בדיקות דם כולסטרול כללי - 200 כולסטרול HDL 42 כולסטרול LDL 126 טרגלצידים - 159 סוכר - 91 לחץ דם 117/70 האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון? או שזה מצריך תרופות? וכול כמה זמן אני צריך לחזור על בדיקות דם? ומה אני צריך לעשות בשביל לשמור על נתונים תקינים? תודה על הכול

שלום יהודה לנטיה ליתר שומנים בדם ולמחלות לב יש בהחלט אלמנטים גנטיים. רמות השומנים שלך אינן מצריכות בשלב זה טפול תרופתי. ממליצה לחזור כל שנה על רמות השומנים בדם. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול