שפעת או...?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/06/2002 | 15:51 | מאת: אורן אורנים

שלום, רציתי לשאול האם שעול טורדני במקצת שנמשך שבועיים בערך, אחרי חום 38 מעלות, וכאב ראש שנמשכו יומיים(כנראה שפעת) הוא הגיוני. הבנתי שיכול להיות שזה שיעול פוסט ויראלי. רציתי לשאול למה זה מופיע? איזה וירוסים יכולים לגרום לשיעול כזה(פוסט ויראלי)? האם השעול מופיע בגלל שהנגיף "יושב" על איבר נשימתי? האם השעול מופיע בגלל שהנגיף עזב את הגוף? האם השעול מופיע בגלל שהגוף זיהה נגיף ופיתח נוגדנים? האם כל עוד הנוגדנים קיימים יהיה קיים השיעול? האם ההרגשה דמויית השפעת , שמופיעה לפעמים בערך כחודש אחרי שנחשפים לנגיף האיידס גורמת גם כן לשעול כזה(ז"א גם שם זה שכיח)? אני שואל כי פשוט נחתכתי מסכין הגילוח שלי וחודש אחרי הופיע לי השפעת הזאת. לכן רציתי לשאול אם שעול כזה אמור, רק אמור, כן להפחית את חששותי או להגבירם? בקיצור, האם חום 38 מעלות שהגיע בהדרגה ונמשך יומיים + כאב ראש. לאחר מכן קצת כאבים בבלוטות המפשעה שנמשכו 4 ימים. תוך כדי כל הזמן הזה וגם שבוע אחרי שיעול טורדני במקצת שהלך ונעלם בהדרגה. --- האם כל אלו הם תסמינים של שפעת חורפית רגילה או חלילה זו המחלה שמופיעה לעיתים כחודש לאחר שנחשפים לנגיף האיידס. אודה לכם מאוד על תשובותיכם.

שלום אורן אורנים, הסימפטומים שאתה מתאר יכולים לייצג מחלה נגיפית לא ספציפית כלשהי של דרכי הנשימה העליונות (URTI), ווירוסים רבים יכולים להיות הגורמים לכך. הסיבה לשיעול טורדני וממושך יכולה להיות כל גירוי של דרכי נשימה אלו, גם בשלב ההחלמה של הזיהום הזה. לעצם חששך- מחלת חום והגדלת בלוטות לימפה יכולה לייצג גם זיהום חריף הנגרם ע"י נגיף האיידס (HIV), אך להדבקה בנגיף זה צריכה להיות סיבה יותר טובה מהעובדה "שנחתכת מסכין הגילוח שלך" (אלא אם כן חולה HIV השתמש בסכין זו לפניך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות