פטריה עיקשת בבוהנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2002 | 20:30 | מאת: ruth

לד"ר הלפרין שלום רב, יש לי מטופל הסובל שנים מפטריה בבוהן הרגל. הציפורן צהובה ומנוונת, האם קיים קשר לקנדידה ומה הטיפול למצב זה. בתודה מראש, רות

שלום רות, לא נראה לי שמדובר בקנדידה אלא יותר סביר שהפטריה המעורבת היא מסוג TINEA. הטיפול הוא קשה וממושך, והאפשרויות הן הוצאת הציפורניים ע"י פודיאטר(אם מדובר בשתיים בלבד), מתן טיפול מקומי בתכשירים אנטי-פטריתיים (במקביל לשיוף יום-יומי של הצפרניים המעורבות), או מתן תכשירים אנטי-פטרייתיים (כגון TERBINAFINE או ITRACONAZOLE)באופן סיסטמי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות