אידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2004 | 17:15 | מאת: רחל

ד"ר אפריים שלום כמה שנים יכול לחיות נשא כאשר הוא מקבל טיפול לנגיף האידס וכמה שנים הוא יכול לחיות כאשר הוא אינו מקבל שום טיפול כלל

שלום רחל, קשה להשיב על השאלה הראשונה היות והטיפול המשולב בנשאי HIV הקרוי HAART הוא ב"אופנה" רק כ- 10 שנים אבל...נראה שנשאים המקבלים טיפול זה (והנמצאים במעקב רפואי הדוק כדי לנטר ולטפל בתופעות הלוואי שלו) יכולים לחיות הרבה מאד שנים (ובטח שיותר מ- 10). לשאלתך השניה- זה מאד אנידבידואלי: ללא טיפול יש שנפטרים מאיידס מספר חודשים לאחר ההדבקה, ויש שחיים כנשאים הרבה מאד שנים (אפילו יותר מ-10) לפני שהם מפתחים איידס (ואז הם בדרך כלל מתים תוך זמן קצר יחסית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות