מיתוסים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2002 | 00:30 | מאת: מירי

שלום, האם נכון או לא נכון שהליכה בחורף יחפים, עמידה מול מזגן כשמזיעים, לבוש מינימלי במזג אויר סוער יכולים לגרום להצטננות/מחלה? האם אנחנו מתחסנים נגד וירוסים ככל שחולים יותר בגיל הילדות?

שלום מירי, "התקרות" ו"הצטננות" הם, בדרך כלל, ביטויים עממיים לזיהומים נגיפיים של דרכי הנשימה העליונות, ואינם נגרמים מאף אחת מהפעולות שתארת. יחד עם זאת, כל מצב שמחליש את המערכת החיסונית מקל על נגיפים לגרום לנו לזיהומים כאלו, וייתכן כי אצל אנשים מסוימים (אך בהחלט לא אצל כולם, או אפילו לא אצל רובם) הפעולות הנ"ל גורמות אמנם להחלשות כזאת ולעליה בשכיחות הזיהומים אצלם. לשאלתך השניה- זיהומים רבים גורמים להתחסנות טבעית שלנו כנגד הגורם המזהם, ובדרך זו "מונעים" מהחולה הזה להידבק באותו מיקרואורגניזם בעתיד. יחד עם זאת, ככל שעובר יותר זמן ממועד ההדבקות הטבעית- כך "שוכח" הגוף יותר בקלות שהוא נדבק בעבר, כך שבמקרים אלו ה"חולה" הנ"ל חוזר להיות חשוף להידבקות באותו גורם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות