הצילו סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/02/2002 | 17:01 | מאת: אדווה

אני בת 30 ולאחר לקיחת משטח גרון נאמר לי שיש לי סטרפטוקוק אי בגרון. אני בלחץ מהחיידק הטורף. עד עכשיו לקחתי שני כדורי ראפאפן 500 מ"ג כל אחד. האם חלפה הסכנה או שעדיין זה יכול לקרות? תודה

שלום אדווה, אמנם הכינוי החיידק הטורף הודבק, ע"י עתונאים שונים, לחיידק מסוג STREPTOCCOCUS מקבוצה A, אך בדרך כלל מדובר בזן אחר (בעל תכונות אחרות) מזה הגורם לנו לדלקת הגרון, וברוב רובם של המקרים אין קשר בין דלקת גרון זו לזיהום אברי גוף אחרים בחיידק האלים. המלצתי- המשיכי בטיפול בראפאפן (למשל במינון 1 גראם פעמיים ביום) להשלמת 10 ימי טיפול והפחיתי את דאגתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות