המשך שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/04/2002 | 23:29 | מאת: מירי

ד"ר שלום ותודה על תשובתך. האם תינוק שחלה באחד מ-3 הזנים של רוטה וירוס בגיל חודשיים מחוסן נגד הזן שחלה בו? (ז"א שנישארו עוד 2 זנים שבהם יחלה, בכל זן פעם אחת?) האם בגיל חודשיים מע' החיסון יכולה בכלל ליצר נוגדנים? (בני סבל משלשולים וכאבי בטן חזקים עד גיל חצי שנה בעקבות המחלה).

שלום מירי, קשה לי להשיב בפסקנות על שאלתך. בגיל חודשיים בהחלט יכול תינוק לייצר נוגדנים, אך יכולת הייצור הזו איננה מושלמת (ולכן אנו מעדיפים לתת חיסונים מסויימים בגילי קצת יותר מאוחר). כדי לענות על שאלתך הספציפית בנוגע לייצור נוגדנים כנגד זן מסויים של נגיף הרוטה- צריך לבדוק את רמת הנוגדנים בגופו ולעקוב אחריה במשך שנים- דבר שאיננו מקובל ב"חיי היום יום הרפואיים" אלא יכול להיעשות במסגרת מחקרית בלבד (שלפי מייטב ידעתי לא נעשתה עדיין בצורה משכנעת עבור נגיף זה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות