עוף קר
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי, אני בהריון. הכנתי לפני יומיים עוף שבושל היטב ונשמר במקרר. אכלתי אותו כשהוא לא חומם מספיק במיקרוגל (לא העלה אדים). יש סכנה מליסטריה או משהו אחר לעובר?
הכוונה היא שאכלתי אותו לא מספיק חם כמה ימים אחרי ההכנה
עד כמה שידוע לי כל עוד והעוף בושל היטב טרם הקירור זה לא בעייתי. הרבה הריוניות אוכלות סלט עוף..והעוף בו קר
שלום מיכל, בהנחה שמדובר בעוף שעובד ושווק ע"י יצרנית מזון מוכרת (ובפיקוח), הסיכוי להדבקה ב'ליסטריה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאת אפי