סלמונלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/12/2015 | 22:05 | מאת: פסח

מישהו שאני מכיר ,מקבל אוכל מבושל מעמותה-בין היתר בשר(בד"כ עוף.לפעמים בקר). עד היום למזלו הוא לא חלה בגלל האוכל.זה אוכל שמבשלים האנשים לעצמם ופשוט מפרישים מעט לעניים וחולים. אבל בגלל התפרצות החיידק ובגלל שיש לו מערכת חיסון חלשה הוא לא אכל השבוע מהבשר בכלל.כי הוא לא יודע אם הקפידו לגמרי על כללי הבישול.אבל הוא די רעב כבר .. השאלה ,עד מתי המגפה תמשיך?יודיעו בתקשורת?יש צפי?האם זה די מספיק שהאוכל מבושל?כי אמרו גם להפריד בין משטחי בישול עוף למשחי עבודה אחרים במטבח .ועוד כול מיני עצות.. והאם החיידק יכול לבוא מדגים גם? וגם קראתי באתר משרד הבריאות משהו- "על פי הספרות, הכמות המינימאלית של החיידקים הנדרשת הינה 000,10. ניתן למצוא את סימני המחלה גם בערכים נמוכים יותר ( 10 עד 100 חיידקים) כשאוכלים מזון עם ריכוז גבוה של שומן וריכוז נמוך של מים פעילים, כמו שוקולד או גבינה שמגנים על החיידקים מחומצות הקיבה"-זה אומר שכדאי לאכול בתקופה הקרובה יותר מהאוכל הנ"ל??זה יעזור או שזה יחמיר את התפשטות החיידקים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פסח, 1. לא מכיר "מגיפה" של 'סלמונלוזיס' בישראל כיום. 2. בארץ יש חיידקי 'סלמונלה' כל הזמן, רובם ביוב, חלקם על מוצרי מזון שמושקים ביוב (כגון ירקות), חלקם במוצרי בשר (בעיקר עוף), ועוד. חלק מהאוכלים מוצרי מזון אלו גם מפתחים זיהומי מעיים. 3. בישול של אוכל בטמפרטורות גבוהות אמור להרוג חיידקים אלו. 4. כיוון שאי אפשר לבשל סלט, רצוי לחתוך את הירקות (לאחר ששוטפים אותם במים) על משטחים נקיים. 5. המאכלים שמוזכרים בשאלתך מאפשרים לפחות חיידקי 'סלמונלה' לגרום לזיהום במעיים, ולכן הם פחות מומלצים לחוששים מזיהומים כאלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות