צהבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2002 | 16:08 | מאת: רפי

שלום לכם מה זה דלקת כבד מסוג B (צהבת)???? האם זאת מחלה מסוכנת ??? האם זה מדבק ?? ואם כן אז באיזה דרכים ??? האם ניתן לחיות עם מחלה כזאת ואם מחלה כזאת יכולה להפריע לי להתקבל לעבודות ממשלתיות ???? מה אני אמור לעשות לקראת נישואין ??? בבקשה תסביר לי טוב כל מה שצריך לדעת לגבי מחלה זאת הערה: הייתי אצל הרבה רופאים בבתי חולים הכי טובים בארץ ואצל הרופאים הכי מומחים ואמרו שזה בכלל לא מסוכן וניתן לחיות עם זה בכיף וזה לא אמור להפריע אשמח לקבל את תגובתך בנושא

שלום רפי, מחלת ההפטיטיס בי נגרמת ע"י נגיף (HBV) לו יש נטיה לתקוף בעיקר תאי כבד. היא מדבקת בעיקר ע"י דם ומוצריו (לרבות מחטים מזוהמות) ויכולה לעבור גם מאם לעוברה. המחלה, שביטוייה הראשונים הם צהבת, יכולה להפוך גם לכרונית (אך לא תמיד). במקרים כאלו חלק מהאנשים עלולים לפתח אי ספיקה הדרגתית של הכבד ומוות, לשינוי במבנהו (שחמת הכבד) עם סיבוכים במערכות גוף רבות, ואף לסרטן של הכבד (הפטומה). יחד עם זאת, אצל חלק מהאנשים מצב הנשאות הכרוני יכול גם לחלוף עצמונית (דהיינו- ללא צורך בטיפול). אפשר בקלות לבדוק אם אדם הוא נשא כרוני של הנגיף (בדיקת דם ל- HBag למשל), וכיום יש גם טיפולים שמגדילים את סיכויי ההחלמה של הלוקים בדלקת כרונית של הכבד (שאצלם עדיין לא התפתחה שחמת). בנוסף, אנשים שלא נדבקו ב- HBV ורוצים להגן על עצמם מפניו (למשל אשה של אדם הנגוע בנגיף)- יכולים לקבל חיסון יעל כנגדו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות