מסכה כהגנה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2015 | 15:05 | מאת: עדי

הי. אני בהריון סיכון גבוה שבוע 20. מזה יומיים מאושפזת בבית חולים. שומרת על היגיינה כגון רחיצת ידיים תכופה וחבישת מסכה לפנים רוב הזמן. בכמה נקיטת פעולות אלו מצמצמות אפשרות הדבקה בשפעת ומחלות הנשאות באויר? תודה

שלום עדי, 1. אני חושש שאינני מכיר מחקר מדעי איכותי שבדק את "השפעת השימוש במסיכת פה-אף במהלך אישפוז במחלקת יולדות על הפחתת סיכויי ההדבקה בשפעת ובשאר המחלות הנישאות באוויר". 2. רחיצת ידיים נחשבת כמורידה סיכויים להידבק בנגיפים ובחיידקים רבים, אך אין ביכולתי לכמת את מידת ההפחתה הזו בסיטואציה המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות