Ureaplasma urealyticum

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/10/2015 | 17:06 | מאת: שי

שלום, לפני כחודש וחצי אובחנה אצלי פטרייה בנרתיק לקחתי נרות אגיסטן 3 ימים - והתסמינים נותרו בעינם. לקחתי נר נוסף של 500 מ"ג והפטרייה נעלמה. יחד עם זאת המשכתי לסבול מהפרשות צהובות דלקתיות מלוות לעתים בדם ומריח חריף בצורה תמידית. גם אחרי מקלחת. ( יש לציין שהריח הזה לא ריח שהוא חלק ממני, בגלל זה התעקשתי שמשהו לא הגיוני). לאחר פגישה עם רופאת נשים - ובדיקת std נמצא כי אני סובלת מUreaplasma urealyticum הרופאה לא ראתה לנכון לתת לי טיפול והפנתה אותי לרופא הפרטי שלי להמשך טיפול. לאור תקופת החגים והעובדה שאני מדממת, החלטתי לגשת למיון שם החליטה הרופאה לטפל בי באמצעות דוקסילין 100. כדור ביום למשך שבוע שאלתי היא כזו. א. מדוע ישנם רופאים שבוחרים שלא לטפל בחיידק הזה? ב. האם הריח נובע ממנו? כלומר, האם יש מצב שהטיפול לא יעזור ואאלץ לחיות עם הריח הזה באופן תמידי? ג. אם החיידק יעלם ויחזור - מה עושים? ג. האם מותר לי לקחת פרוביוטיק פמינה ביחד עם הדוקסילין? ד. בנוגע לחלב- אסור מוצרי חלב לאורך השימוש?

שלום שי, 1. חיידק ה- Ureaplasma urealyticum עשוי להימצא בדגימת שתן מבלי לגרום לתסמינים כלשהם, ולכן יש רופאים שמעדיפים לא לטפל ב"ממצא המעבדתי" אלא בחולה עצמו/ה. 2. אני הייתי מחפש סיבה אחרת לריח החריף שממנו את סובלת. 3. אני נוהג לטפל בדלקת השופכה/דלקת צוואר הרחם שנגרמת ע"י חיידק זה ב'דוקסיציקלין' 100 מ"ג פעמיים ביום (ולא פעם ביום) למשך שבוע. 4. אינני מכיר מניעה לשימוש ב'פרוביוטיקה' במקביל לטיפול אנטיביוטי זה. בנוגע לצריכת מוצרי חלב- מומלץ להימנע מהם כשעה לפני לקיחת הכדור ועד כשעתיים לאחר לקיחתו. 5. כדי לדעת אם החיידק נעלם מהנרתיק/השתן שלך, ניתן יהיה לבצע בדיקה חוזרת כשבוע לאחר השלמת הטיפול האנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות