שלבקת חוגרת בהריון וCMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2015 | 08:01 | מאת: אבישגג

שלום רב, בהמשך לשאלותיי בנוגע לשלבקת חוגרת והריון. הבוקר קמתי עם תחושה של ג'ולה בבית השחי שמאל, אותו צד של התפרחת-האם זה קשור לקיום השלבקת? כמו כן, כ- 9 חודשים לפני כניסתי להריון היה לי CMV חיובי, בעוד שעד היום אני חיובית. האם יש קשר בין שלבקת חוגרת והופעה חוזרת של CMV, כתוצאה מהיחלשות מערכת החיסון? -- האם ניתן לבדוק זאת? רוב תודות, אבישג

שלום אבישג, 1. זיהום בעור באזור מסוים בגוף, ע"י נגיף 'הרפס זוסטר' או ע"י כל פתוגן אחר, עשוי לגרום להתנפחות של בלוטות לימפה אזוריות. 2. יתכן קשר בין זיהום ב- CMV לבין התפרצות של 'הרפס זוסטר', אך אינני מכיר מחקר רפואי איכותי שהוכיח זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות