חיסונים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2015 | 14:16 | מאת: שואלת

שלום ד"ר, אני בשבוע 27 להריוני . חושבת להתחסן נגד שעלת והבנתי שאולי כדאי גם נגד שפעת... 1.רציתי לדעת עד איזה שבוע מומלץ להתחסן בחיסונים אלו ? 2.כמה זמן לחכות בין חיסון לחיסון? 3.האם יש סיכון לעובר בחיסונים אלו ? תודה רבה .

שלום שואלת, 1. משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להתחסן כנגד שעלת בין השבועות 27 ל- 36 להריונן, וכנגד השפעת העונתית- בעונת השפעת. 2. אפשר לקבל את שני החיסונים במקביל, או בכל עת בתקופות הרלוונטיות. 3. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, אך בסה"כ שני החיסונים הללו, המשווקים בישראל, נחשבים כבטוחים למדי הן עבור האם והן עבור העובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות