חצבת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/06/2015 | 22:28 | מאת: שיר

שלום, שבוע 28, הייתי מאושפזת במחלקה להריון בסיכון, שיחררו אותי הביתה בגלל שהייתה חשיפה לחצבת במחלקה ובבדיקת דם שעשו לי לא מצאו נוגדנים לחצבת ( לפי פנקס החיסונים שלי חוסנתי בשנת 86 (גיל שנתיים) ובשנת 90 ( כיתה א). 1. האם ייתכן שחוסנתי בילדות ואין לי נוגדנים? 2. האם קיימת סכנה לעוברית שלי? 3. מה ההמלצה במידה ואכן נדבקתי, האם מיד מיילדים? 4. לא יודעת אם יש קשר אך הופיעו לי סימני התקררות קלים גרון ונזלת ללא חום, בבית חולים לא התרגשו ובכל זאת שיחררו. אני ממש בלחץ וממש אובדת עצות, מדובר בהריון יקר לאחר הפלה מאוחרת ומעוניינת לשמור עליו בכל דרך אפשרית. אשמח לתשובתכם.

שלום שיר, 1. חצבת עשויה להיות מחלה קשה אצל מבוגרים בכלל, ואצל נשים הרות בפרט. 2. בהחלט ייתכן שחוסנת בילדותך בהצלחה כנגד מחלה זו, ולמרות זאת בדיקת הנוגדנים שלך עתה כנגד הנגיף מדווחת כ"שלילית". 3. השילוב של "כאבי גרון קלים ונזלת ללא חום" אינו נחשב כאופייני לחצבת. 4. אם למרות ההתחסנות בכל זאת תחלי בחצבת, ישקלו רופאייך את הטיפול המתאים בך בהתאם לנתונים השונים שיעמדו באותו מועד לרשותם, לרבות מצב העובר. הרבה בריאות אפי

07/06/2015 | 10:03 | מאת: שיר

אז אם תוצאת הנוגדנים (igg) יצאה שלילית זה אומר בוודאות שאין לי נוגדנים לחצבת? ואני חשופה למחלה כמי שלא התחסנה מעולם? חשוב לי להבין טוב. תודה רבה על המענה המהיר.

שלום שיר, המשמעות של תשובה 'שלילית' לבדיקת נוגדני חצבת היא שבדגימה לא נמצאו נוגדנים בכמות שמוגדרת (ע"י המעבדה) כ- Cutoff של הבדיקה. הרבה בריאות אפי

08/06/2015 | 09:20 | מאת: שיר

?

מנהל פורום מחלות זיהומיות