חשיפת ניתוח זמן ממושך
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ב"ה שלום ד"ר לאחרונה התאשפזתי בבית חולים, עברתי ניתוח לשחזור כף רגל. אני בחורה שחולה בSPINA BIFIDA והיה לפצע פתוח באיזור מטטרסל נותחתי מ2 כיוונים של הרגל: גם גב הרגל וגם מקדימה (עשו הטרייה בפצע, ותיקנו את העצמות כל עצם בניפרד כולל מסרקים. יצאתי מהניתוח עם ברזלים. ימים ספורים לאחר הניתוח, בשעה 9בבוקר הרופא המנתח פתח את החבישה והנחה את האחות איך ועם מה לחבוש את הפצע. בשעה 1:30 בצהריים ניגש אח ועשה חבישה.. מיותר לציין שעד הזמן הזה אפילו חבישה זמנית/אפילו גזה לא הונחה בצלקות..! ד"ר, האם זה בסדר כל ההליך הזה/ כל הזמן הזה שהרגל היתה חשופה?
שכחתי לציין: שבמהלך השהות ללא חבישה כלשהי, הופיעו לי הקאות (אולי בגלל המראה של הרגל).. פעמיים ניגשתי לשירותים (מטונפים!) ככה חשופה..
שלום מייה, האוויר- גם בחדרים של בתי החולים- נחשב כסטרילי, וחשיפה של פצע ניתוח לאוויר זה איננה אמורה להגדיל את הסיכוי לפתח בו זיהום. הרבה בריאות אפי