שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2002 | 21:44 | מאת: עידית

מה משך תקופת הדגירה של המחלה? האפ היא מדבקת בתקופת הדגירה? האם שימוש בכלים משותפים במטבח עלולים להעביר את המחלה? מה הבדיקה שמזהה את המחלה ואחרי כמה זמן ממועד ההידבקות אפשר לאבחן בבדיקה? תודה מראש

שלום עידית, תקופת דגירה היא מונח קצת בעייתי בנושא השחפת- אך אם נגדיר אותו כזמן שנמשך מהחשיפה לחיידק ועד להתפרצות מחלה קלינית- מדובר במקרים רבים בעשרות רבות של שנים!!! במהלך תקופה זו המחלה, ברוב המקרים, איננה מדבקת (ואין סיבה לחשוש משימוש בכלי מטבח משותפים כפי ששאלת) וניתנת לאיבחון (כבר לאחר מספר שבועות לאחר החשיפה) בעזרת תבחין עור ("מנטו"), צילום חזה (במקרה של שחפת ראתית), ובדיקות "מתוחכמות" נוספות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות