שריטה ונשיכה מחתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/09/2014 | 08:38 | מאת: אנונימי

שלום רב, יש לנו בית פרטי עם גינה ובשביל שלא יהיו לנו עכברים יש לנו מין חתולת גינה שאנחנו תמיד מאכילים אותה ומשחקים איתה אך היא תמיד חיה ברחוב.. לפני מספר חודשים היא גם המליטה והגורים גם אצלנו בגינה.. לפני מספר ימים כאשר שיחקתי איתה אז תוך כדי המשחק היא נושכת ממש נשיכות קטנות כאלה וגם שורטת קצת. משום מה השריטה הייתה חזקה והחל לרדת דם.. שטפתי היטב עם סבון עכשיו נראה שהפצע מחלים אין חום ואין שום תסמין .. האם יש לחשוש מכלבת או מכל מחלה אחרת?

שלום אנונימי, 1. נשיכה ושריטה של חתול יכולים לגרום ל"שושנה" מקומית, לטטנוס, ולמחלת שרטת החתול. 2. לגבי כלבת- מומלץ לך להתייעץ עם הרופא/ה הרלוונטי/ת בלשכת הבריאות המחוזית/נפתית של משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות