בדיקת נוגדים לאבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2014 | 17:27 | מאת: דניאל

שלום, אני גננת במקצוע וכעת התגלה ששלושה ילדים בגני נדבקו באבעבועות רוח. אמי מספרת שאני בגיל חודשיים חליתי באבעבועות וחושבת שחוסנתי אחכ אך אינה בטוחה. אני כעת בשבוע 11 להריוני. רופא המשפחה שלי נתן לי לעשות בדיקת נוגדים, התוצאות IgG= borderline IgM- פסול מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג? האם אני יכולה להידבק? תודה מראש, דניאל

שלום דניאל, אם חלית בעבר באבעבועות רוח סיכוייך לחלות שוב במחלה זו נחשבים כנמוכים מאד (בלי קשר לרמת הנוגדנים בדמך). אם לא חלית בעבר- אזי את בסיכון מסוים לחלות בה בעקבות מגע קרוב עם ילדים חולים. במקרה זה אפשר לתת לך- למשל בעקבות אירוע כמו זה המתואר בשאלתך- 'חיסון פסיבי', ובנוגע לכך מומלץ לך להתייעץ בהקדם עם הזיהומולוג/ית של מחוז קופת החולים בה את חברה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות