מה דעתך על המחקר החדש על מינון מרובע לחיסון שפעת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/09/2014 | 08:30 | מאת: שוקי

שפורסם ב-NEJM? http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1315727?query=featured_home& מדוע החיסון במימון המוגבר לא קיים בישראל והאם לדעתך על משרד הבריאות לרשום אותו בישראל ולממן אותו במסגרת סל התרופות? כל עוד זה לא נעשה, האם לדעתך יש היגיון (תיאורטי) בשימוש ביותר מזריקה אחת של החיסון הרגיל על מנת לשפר את החסינות בהתאם למכניזם של החיסון מוגדל המינון?

שלום שוקי, 1. מחקרים על יעילות החיסון ה"מרובע" לבני 65 ומעלה פורסמו כבר בעבר, והם נראים מעניינים (כולל המחקר המצוטט בשאלתך). 2. עדיין לא הגיעה לידי רשימת תרכיבי החיסון כנגד שפעת שאת השימוש בהם אישר משרד הבריאות הישראלי בחורף 2014/5. 3. אם רשימה זו לא תכלול את החיסון הנ"ל, ההמלצה לבני 65 ומעלה בישראל תישאר כנראה לקבל זריקה אחת של 'חיסון רגיל'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות