CRE ותינוקת - דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/07/2014 | 11:31 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי בבית תינוקת בת כחודשיים וחצי. נודע לי שאמא של המטפלת בילדיי ה"גדולים" מאושפזת בבי"ח, והושמה בבידוד בגלל חיידק ה-CRE שתקף אותה. המטפלת גם עוזרת לי עם התינוקת, והיא מבקרת את אימא בביה"ח באופן קבוע. האם הדבר מסוכן לתינוקת? האם להימנע מלחשוף את התינוקת למגע/טיפול שלה? אם לא, האם יש הנחיות נוספות מעבר לשטיפת ידיים ומקלחת והחלפת בגדים לפני הגעה אלינו מביה"ח? תודה על תשובתך המהירה, יעל

שלום יעל, לאנשים שבאים במגע עם נשאים של CRE מומלץ להקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון חבישת חלוק וכפפות בזמן הביקור בחדר שבו מאושפז הנשא, ורחיצת ידיים במים ובסבון אחרי המגע עם הנשא או עם חפציו). אינני מכיר הנחיה המונעת מאדם כזה לטפל בתינוקות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות