הגדלת טחול קטנה כתוצאה ממחלת הנשיקה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/04/2014 | 23:38 | מאת: אביב

שלום לפני כחודש הובחנתי כחולה במחלת הנשיקה נשלחתי לבצע צילום אולטרסאונד בבטן וגילו הגדלת טחול קלה שאלתי כמה זמן בד"כ הטחול נשאר מוגדל ? בנוסף בימים האחרונים אני מרגיש טוב ובתוצאות של בדיקת דם תפקודי הכבד חזרו לנורמות תקינים ברצוני לחזור ולעשות פעילות גופנית אירובית כגון ריצה וסקי האם זה אפשרי למרות שייתכן והטחול עדיין מוגדל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביב, הטחול במחלת הנשיקה חוזר בד"כ לגודלו המקורי בתוך מספר שבועות/חודשים. כל עוד הטחול בולט מתחת לקשת הצלעות לא מומלץ לבצע פעילות גופנית שמהלכה יש חשש לסבול מחבלה באזור זה (למשל בגלל מגע גופני עם היריב כמו בכדורגל, או נפילה כמו בסקי). הרבה בריאות אפי

18/04/2014 | 15:04 | מאת: אביב

ד"ר פעילות של ריצה קלה בינונית על הליכון עלולה לסכן את הטחול? הייתי שמח לשמוע דעתך כמובן ללא כל האחריות. שכן רק עוד שבועיים יש לי צילום לבטן ועד אז זו הפעילות היחידה שברצוני לעשות .

מנהל פורום מחלות זיהומיות