קלוסטרידיום דיפיצילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2014 | 15:40 | מאת: מלי

שלום רב. בחודש יולי אחרון חליתי בקלוסטרדיום (דלקת עקב הרעל שלו) וזה בגלל שימוש באנטיביוטיקה חזקה וממושכת. עברתי כמעט חודש של פלגיל (2 סבבים) ועבר לי. כרגע אני בחודש 9 להריון ויש לי צואה רכב (לא שלשול לפחות בנתיים) אך אני די מפחדת שזה חזר. האם הדלקת הזו של הקלוטרידיום יכולה לחזור (בלי אנטיביוטיקה כי לא לקחתי לאחרונה שום דבר) או לא להכנס לפניקה כי זה לא חוזר ללא סיבה???

שלום מלי, ל'צואה רכה' יכולות להיות סיבות רבות (מאד!)- גם אצל אנשים שחלו בעברם ב'קלוסטרידיום דיפיציל'. אם את מודאגת מאפשרות שאת סובלת שוב מזיהום כזה את יכולה לשלוח דוגמת צואה ל- CDT. הרבה בריאות אפי

16/02/2014 | 07:11 | מאת: מלי

אני בטוחה שלצואה רכה יש מיליון סיבות.אבל השאלה שלי ספציפית היא האם דלקת שנגרמת על ידי הקלוסטרידיום יכולה לחזור ללא סיבה.? זאת אומרת גם אם לא לקחתי אנטיביוטיקה ואם לא היתי במגע עם מישהו חולה.? תודה

שלום מלי, 1. לא נעים לי לספר לך, אבל מאד ייתכן שצרכת (בלי ידיעתך והסכמתך) אנטיביוטיקות בתקופה אחרונה- למשל בעוף שאכלת. 2. לעצם שאלתך, הסבירות להתפרצות חוזרת של זיהום מעיים שנגרם ע"י חיידק ה'קלוסטרידיום דיפיציל' - כ- 8 חודשים לאחר אירוע ראשון, אצל אדם שלא משתמש באנטיביוטיקה- נחשבת כנמוכה. הרבה בריאות אפי

16/02/2014 | 22:26 | מאת: שיר

מאוד !!!!!!!!! שכיח בחודש תשיעי צואה רכה. הסבירות לקלוסטרדיום נמוכה מאוד מאוד מאוד.

17/02/2014 | 09:14 | מאת: מלי

נכון שהסבירות נמוכה פשוט בגלל שחליתי בחודש יולי אז אני כבר בטראומה ששוב אני חולה בזה. הריון קודם לא היה לי יציאות רכות אלה ההיפך אז לא היתי בטוחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות