האם אפשר להוריד רמת סטרפטוליזין ASLO ?
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בני כעת בן 8 . סובל מטיקים מגיל 3. בגיל שנתיים, 3 היה חולה בדלקת גרון סטרפטוקוק-A ומאז לא הייתה דלקת גרון. בגיל 3 החלו טיקים תנועות כתפיים וצוואר וכיחכוך בגרון. **בדיקת נוגדנים מראה כיום ולאורך השנים - אנטיסטרפטוליזין- 1300. **האם הנוגדנים הרבים הם הפוגעים במוח ומביאים לבעיית ה"טיקים" ? ** אילו בדיקות רצוי לבצע? האםEEG MRI יכול לענות על שאלות בנושא? האם מצב שהנוגדנים מאוד גבוהים בבדיקה- מסוכן? כיצד ניתן להוריד הנוגדנים? תודה רבה.
שלום אלון, 1. אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין רמות גבוהות של ASLO לבין 'טיקים' שנמשכים 5 שנים. 2. יחד עם זאת, קיימת תסמונת בשם PANDAS שיכולה להתבטא ב'טיקים', ושהופעתה מיוחסת ל'סטרפטוקוקוס מקבוצה A'- חיידק שהמצאותו בגוף גורמת לעליה ברמות ה- ASLO. 3. מומלץ לך להתייעץ על כך עם נוירולוג/ית ילדים. הרבה בריאות אפי
דר' שלום, ראשית אני מודה על תשובתך. מאז שהיה קטן לא היו עוד דלקות A . גם מידי פעם מבצעים בדיקת משטח לבדיקת סטרפ' A -והיא שלילית! **לכן חשוב לי לדעת האם תוצאה 1300 -(לאורך שנים 900 עד 1300) 1. האם זה מסוכן? 2.האם חייבים להוריד? בבקשה ענה לשאלותיי. תודה רבה.