הרפס בשפתיים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/09/2013 | 10:20 | מאת: חן

שלום, אני בהריון (שבוע 20) ויצא לי הרפס בשפתיים (בפה). זה התחיל כמוקד אחד גדול לפני 4 ימים וכל יום התווסף עוד מוקד אחד קטן יותר (כרגע 3 מוקדים קטנים בשפה העליונה ואחד גדול בשפה התחתונה). אני סובלת מהרפס באופן כרוני ונוטלת בדר"כ כדורי זובירקס כדי למנוע התפחתות. בגלל ההריון לא לקחתי את הכדורים - רציתי לדעת האם ניתן להשתמש במשחה / בכדורים בהריון? כמו כן, האם הרפס בכלל ובצורה מרובה שכזו יכולה להעיד על בעיה בהריון או לגרום לפגיעה בעובר? תודה

שלום חן, 1. במידת הצורך, ניתן להשתמש במשחת / כדורי 'זובירקס' גם בהריון. 2. זיהום שניוני (=התפרצות חוזרת) של הרפס בשפתיים בהריון איננה נחשבת כמסוכנת עבור העובר. 3. התפרצות כזאת גם אינה מעידה על בעיה כלשהי בהריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות