נשא הפטיטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/02/2002 | 18:48 | מאת: אנונמי

שאלה אני נשא כבר כ 13 שנה של הפטיטיס B נשוי פלוס ילדים. אשתי עשתה שני חיסונים לפני מספר שנים, וילדי עשו חיסון כחלק מהחיסון הניתן לכל ילוד בישראל. האם יש צורך לעשות עוד משהו למנוע את הידבקות הילדים או אישתי? והאם יש משהו שעלי לעשות ? (אני עושה פעם במספר שנים בדיקת תפקודי כבד והתשובות תקינות) כמו כן מה הסכוי שהמחלה תתפרץ אצלי באחד הימים? בתודה מראש אנוני

שלום אנונימי, אם אשתך וילדיך חוסנו כנגד נגיף ההפטיטיס בי (HBV), רצוי שיבדקו בשלב מסוים את רמת הנוגדנים בגופם. מקובל כיום שרמה מעל 10 יחידות נחשבת כמספקת, ויש הממליצים שאם הרמה נמוכה ממספר זה- כדאי לקבל חיסון נוסף. לגביך- יש כיום טיפולים אנטי-נגיפיים, גם כנגד HBV, וכדאי שתפנה למרפאת כבד באזור מגוריך כדי לבדוק אם אתה מתאים לטיפול כזה, היות והמחלה עלולה להתפרץ ולהסתבך (אם כי יש שמחלימים ממנה באופן עצמוני ללא טיפול כלל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות