היי שלום
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי עידו, הייתי אתמול בבורקס וחכיתי בשולחן וחברה שלי הביאה לי את הבורקס לשולחן ושמתי לב שעל הבורקס והביצה הקשה והמלפפון החמוץ יש משהו אדום ולא התייחסתי, חשבתי שזה רוטב או משהו..אכלתי הכל מבלי לשים לב..אני מגיעה לשלם ואני קולטת את האצבע של זה שעכין לנו את הצלחת עם הבורקס וחתך את הביצה והוציא את המלפפון מלאה בדם...שאלתי אותו מה קרה לך ביד והוא אמר לי נחתכתי הרגע חתך עמוק...הייתי בשוק שככה הוא הגיש לנו את האוכל ואכלנו..אני כמובן לא מצליחה לנשום מהלחץ..שאלתי היא: זה שהכין לנו את הצלחת נפצע והיו כתמי דם על האוכל ואני אכלתי...היו מספר כתמים בכמה מוקדים..במידה ואכלתי את זה שהדם אינו יבש..הרי אכלתי דקה אחרי שהוא נתן לנו את הבורקס..האם אני בסכנת הדבקה? הרי הדם גם היו על המלפפונים שהיו ספוגים במיץ, אז האם לוקח לזה יותר זמן להתייבש? נכון שאומרים שאם הנגיף נחשף לאוויר הוא מתחמצן תוך כמה שניות...אך האם כך הדבר לגבי אוכל שיש בו מלפפון חמוץ עם מיץ וכו? האם אני בסכנת הדבקה? אני מתה מפחד.... מה הסיכוי להידבק במקרה שכזה? אם בלעתי את הדם של זה שהכין לנו את הצלחת..ולא טיפה אחת אלא כמה טיפות... אנא ענה לי תודה
שלום נופר, 1. לא קוראי לי עידו. 2. אני מניח ששאלתך מתייחסת לנגיף ה'איידס'. 3. הדבקה בנגיף ה'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי