מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2002 | 22:52 | מאת: דנה

שלום, לפני 4 שנים הייתי חולה במחלת הנשיקה. כעת, אני סובלת מבלוטת לימפה נפוחה בצד הצואר, חום נמוך של 37.5 וכאבי שרירים. הרופאה חושדת שלקיתי במחלת הנשיקה. האם תיתכן הידבקות חוזרת במחלה? נוסף לכך קיבלתי לעשות בדיקת דם לגילוי הנוגדנים. הייתי מעוניינת לדעת מה משמעות המונחים CMV ו - EBV שקיבלתי לעשות בבדיקה. תודה.

שלום דנה, EBV ו- CMV הם הם קיצורי שמות של שני נגיפים (EBSTEIN-BAR VIRUS ו- CYTOMEGALO VIRUS) הגורמים לתסמונת אותה יש המכנים "מחלת הנשיקה". לשאלתך השניה- בהחלט ייתכן כי לקית בעבר ב"מחלת נשיקה" אחת (למשל כתוצאה מזיהום ב- EBV), ועכשיו ב"מחלת נשיקה" שניה (למשל כתוצאה מ- CMV), וייתכנו גם הסברים אחרים (למשל שמדובר בזיהום בנגיף אחר, עתה או בעבר). בדיקת הדם שנתבקשת לעשות תוכל, אולי, לעשות לכולנו קצת סדר ב"בלאגן". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות