מחלות זיהומיות מאכילת בשר rare

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2012 | 16:32 | מאת: אב מודאג

שלום רב, בתי בת ה16 נוהגת לצאת למסעדות המבורגר עם חברים, בשבוע שעבר לקחתי אותה בעצמי וגיליתי שהיא מבקשת את ההמבורגר כמעט חי מבפנים (rare). מדובר רק בארץ ובמסעדות גדולות ומוכרות (כמו "אגאדיר" או "מוזס"). גם בבית היא מוציאה את העוף מהמחבת לפני סוף הבישול ואפילו אוהבת אותו "ורוד עם קצת דם" . הסברתי לה שתיזהר מאד איפה היא אוכלת מנה כזאת, כי בתנאי פיקוח ירודים יכולות להיות לה הרעלות קשות. ושהמטרה של הבישול היא גם להרוג את החיידקים שבבשר, אבל היא מתעקשת שטעים לה רק ככה ואני בטוח שבמסעדות טובות היא ממשיכה להזמין בשר כמעט חי. אני אישית חושש מאכילת בשר כזה, כי כמו שלא מומלץ לשתות מפה לפה או לקיים יחסים בלי קונדום, גם חשיפה לנוזלי גוף של חיה לא נראית לי כדאית, גם אם יש פיקוח על הבשר, שכן קשה לי להאמין שהוא מכסה את הכל (אני טועה? או סתם חרד?). מעבר ל"קילקול קיבה קשה", מהן המחלות הזיהומיות שעלולות לעבור לבני אדם מבשר בקר/טלה/עוף בארץ? שמעתי על כל מיני מחלות, החל מתולעת שרשור בבשר בקר וכלה במחלה שגורמת לעיקור בנשים וכו'...? תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אב מודאג, אכן, חיידקים- כגון 'אי. קולי' ו'ליסטריה' (וטפילים- כגון טוקסופלזמה... ואחרים) יכולים לשרוד בבשר מזוהם שלא בושל כהלכה. הרבה בריאות אפי

18/03/2012 | 18:42 | מאת: אב מודאג

זיהומיות וטפילים שאי פעם נמצאו או עלולים להימצא בבשר בארץ? באינטרנט, או במקום אחר? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות