רטבים מוכנים
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
השתמשתי ברוטב מוכן לפסטה על בסיס עגבניות ועשבי תיבול. הרתחתי אותו בערך חמש דקות כד שהוא בעבע. בעלי מצא במנה שלו חתיכת עץ קטנה שנראתה כמו ענף קטן של עגבניה או עשב תיבול. זה סביר להניח אומר שלא הייתה הקפדה על תהליך הייצור. האם יש סיכון לליסטריה או טוקסופלזמה או מחלות זיהומיוצ אחרות?
לקריאה נוספת והעמקה
שהענף יכול להיות מהאדמה ולכן בעל סיכוי גבוה להיות נגוע בליסטריה אע טוקסופלזזמה ואם כן היא התרבתה במהירות מאחר ותהליך הייצור של מוצרים כאלו הוא בישול מהיר וצינון מהיר
שלום דפנה, הדבקה בליסטריה, טוקסופלזמה או במחלות זיהומיות אחרות במהלך האירוע המתואר בשאלתך לא נראית לי סבירה. הרבה בריאות אפי
שמלכתחילה הרוטב לא נגוע? חשוב לדעת כי אם הייתה ליסטריה זה אומר שהכלים שהשתמשתי בהם נגועים ויכולים להעביר זיהום צולב אם לא יישטפו היטב וכו...