אכילה בחדר אוכל בקיץ
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
אני רוצה למזער נזקים ולמנוע ככל הניתן את ההידבקות בליסטריה שהבנתי שנפוצה יותר בחודשי הקיץ. אני לרוב אוכלת בחדר אוכל בעבודה. אני מאמינה שהאוכל שם "מחומם מחדש" ובעיקר דברים מסוימים. 1. האם יש אמת שבאמירה שאם המזון מעלה אדים זה ממזער את הסיכון? 2. מאיזו טמפ' מזון מעלה אדים? 3. האם פסטות ברוטב עגבניות ללא גבינות/בשר/דגים/ירקות הן פחות מועדות לזיהום בליסטריה? תודה, דפנה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דפנה, 1. הסיכוי להימצאות ליסטריה באוכל שהורתח/בושל הוא נמוך יותר מהסיכוי למצוא חיידק זה באותו אוכל שלא הורתח/בושל. 2. פסטה ברוטב עגבניה (ללא גבינה) איננה נחשבת כמזון שכיח להימצאות ליסטריה. הרבה בריאות אפי