שוב שאלת טוקוספלזמה וליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2011 | 18:34 | מאת: דפנה

הריון ראשון שליש שני. האם סביר לחטוף אחד מאלו אם אוכלים מאפה שחומם בתנור שלפני כן חומם בו סנדויץ עם נקניק והוציאו את שניהם באותם מלקחיים? הטמפ' בטח לא גבוהה וזה לזמן קצר. והאם יש סיכון גבוה בעשבי תיבול חיים שמקשטים איתם מרקים/פסטות במסעדות. קשה להפטר מהם ולרוב הם "טובעים" בתוך האוכל.

שלום דפנה, הדבקה בליסטריה או בטוקסופלאזמה במהלך אכילת "מאפה שחומם בתנור שלפני כן חומם בו סנדויץ עם נקניק והוציאו את שניהם באותם מלקחיים" איננה סבירה. אם עשבי תיבול נשטפים הייטב לפני צריכתם אזי גם הם לא מהווים מקור סביר להדבקה ב'מיקרובים' הנ"ל. הרבה בריאות אפי

20/06/2011 | 19:28 | מאת: דפנה

מה זה נשטפים היטב? אני חושבת שרוב המסעדות שוטפות בעיקר במים/משרות במים. לרוב זה מספק?

מנהל פורום מחלות זיהומיות