דלקת בגרון ומינון התרופה 500 - PEN-RAFA VK

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/06/2011 | 10:31 | מאת: טלי

רציתי לשאול לגבי מינון התרופה שאני מקבלת מזה ארבעה ימים. התרופה היא 500 - PEN-RAFA VK והמינון הוא 2 כדורים פעמיים ביום , כלומר סה"כ ביום 2,000 מ"ג . זה לא מינון גבוה מדי? אמנם הייתי מאוד חולה, עם חום גבוה והרגשה כללית קשה , אבל נראה לי שהמינון מאוד גבוה . אני צודקת ?? תודה לך - טלי

שלום טלי, היתה תקופה שהמינון המתואר בשאלתך היה מקובל (לטיפול בדלקת גרון סטרפטוקוקסאלית). כיום נוטים רובנו (הרופאים) להסתפק במחצית ממנו (דהיינו 'רפאפן' במינון 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים). הרבה בריאות אפי

06/06/2011 | 13:09 | מאת: טלי

אני אכן מרגישה מאוד מאוד חלשה,והחולשה נובעת כנראה בין השאר מהמינון הגבוה של התרופה . להתחיל לקחת חצי החל מהיום תהיה לדעתך טעות?? למעשה עדיין כואב לי הגרון והבלוטות .

12/07/2017 | 21:05 | מאת: אתי

האם יתכן שהכדור גורם לדופק מהיר מידי פעם מלווה בכאבים וגם כאבי ראש?? תודה דחוף

שלום אתי, דופק מהיר מדי פעם וכאבי ראש אינן נחשבות לתופעות לוואי שכיחות של הכדור 'פן-ראפא'. הרבה בריאות אפי

02/09/2016 | 11:11 | מאת: משה

יש לי ילדה בת 12 עם דלקת בגרון האם התרופה פן-ראפא מתאימה לגיל הזה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות