אכילת בשר שהופשר והוקפא שוב ושוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/10/2010 | 02:16 | מאת: אלון

שלום, תמיד אני שומע וקורא שאסור להפשיר ולהקפיא שוב ושוב בשר, זאת מכיוון - למיטב הבנתי - שההפשרה החוזרת מעודדת שגשוג של חיידקים שונים בבשר המופשר. אבל, הרי בכל מקרה כאשר מכינים את הבשר לאכילה (צלייה, בישול,טיגון וכיו"ב) מביאים אותו לטמפרטורה שבה מחוסלים החיידקים, אז מה משנה אם במהלך הכנת הבשר נשמיד בו X חיידקים או X בריבוע חיידקים ? שאלה קצת מטופשת, אבל תמיד תהיתי לגביה, מקווה שזה בסדר לשאול אותה כאן כי בפורומים של תזונה לא קיבלתי מענה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, אני לא מומחה גדול בבישול, אך לפי מיטב ידיעתי בזמן צליה של בשר, למשל, למצבים הקרויים rare או medium, לא כל חלקיו מגיעים לטמפרטורה שבה מושמדים כל החיידקים שבו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות