אנושיות ומקצועיות
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
ד"ר הלפרין היקר, אני מסירה את הכובע בפניך על סבלנותך,סובלנותך והתנהלותך המקצועית. (השמעת דעות שלא תמיד מקובלות על הממסד הרפואי), וייעוצך הרפואי. כולי תקווה שכל הגורמים ש"נשתלו" מטעם, וסותמים את הפורום עם מידע ואיבחונים שונים ומשונים , לא יירפו את ידיך ותמשיך להעניק לנו את ייעוצך. דרך אגב - שמתי לב "שהמוערבות מטעם" נעשית אגרסיבית ואובססיבית. אולי אפשר להרגיע אותם באיזשהו אופן?! כל טוב והמשך בדרכך האנושית והמקצועית.
אין חולק על תרומתו של הלפרין אבל יש גם צד שני למטבע הזה. תכונה ישראלית של יהודים ובעיקר של אשכנזים ( בדוק ) היא חנף ! הם נושאים גנים של חנופה וליקוק לרוב זה רק משפיל את מעמדם. הגשש החיוור בסרט גבעת חלופון אינה העונה כבר אמרו : " חן חן למתחנפן " בד"כ המתחנפן נתםס כאדם רופס וחלש שזקוק לפידבק מהמחונפן. על איזה ייעוץ את מדברת ? מה את חולה כל חייך במחלות זיהומיות ואת נוטלת כל חייך אנטיביוטיקה ? את מכירה איזה עיצה של הלפרין שריפאה אדם יחיד ובודד במסגרת פורום וירטואלי. ותשדעי לך חנפנות היא דבר הכי מגעיל שיש זה מעמיד אותך הכי למטה גם מצד המחונפן שישצא ידי חובה וימאר. תודה על המחמאות. חפשי תשומת לב במקום אחר .
אם היה לך משהו בגולגולת היית בוודאי מבחין שרוב השאלות בפורום הזה כלל לא עוסקות בריפוי, כך שאין זה חשוב אם דר' הלפרין ריפא מישהו במסגרת הזאת: הרופא הנפלא הזה מסביר תוצאות מעבדה, מרגיע בקשר לאפשרות להדבקה במחלות זיהומיות, ועושה את מלאכתו נאמנה גם בתחומים אחרים- כולל מתן תשובות לנודניקים כמוך. כנראה כשחילקו שכל אתה עמדת בתור לארטיק.
לאובמה (מידע) היקר, לא ציפינו שאדם בעל עמוד שדרה מוסרי רופס-עד-לא-קיים כשלך יבין את ההבדל (הלא כ"כ דק, יש לומר) בין "הכרת תודה" ו"חנופה". ובכן, הוצא נא את ראשך מבין כתבות ההלל לחברות התרופות ולחיסוניהם הקלוקלים, והסכת: "חנופה" היא אמירת דברי שבח באוזני אדם (אמיתיים או שקריים) למען השגה או קידום של אינטרס אישי של האומר אצל אדם זה. "הכרת תודה" היא אמירת דברי שבח באוזני אדם (אמיתיים בלבד) לצורך הבעתם של רגשי הערכה של האומר למושא דבריו. ובכן, ידוע שיש רבים בציבור קוראי הפורום הזה, ובציבור הגולשים בארץ, שמעריכים מאוד את פועלו של ד"ר הלפרין, כ"צדיק יחיד בסדום" זו שלנו. המגיבה "רחל" היא מן-הסתם אחת מציבור זה ודבריה הם כמובן בגדר "הכרת תודה" כיוון שאין היא מזדהה בשמה ובשל כך לא יכול להיות לה רווח אישי מדבריה אלו, בכל הנוגע לד"ר הלפרין. מקווה שהטיעון נהיר לך. יש עוד רבים וטובים בציבור שאינם מודעים לפועלו של ד"ר הלפרין, ואין כל ספק שהיו מעריכים מאד את פועלו - לו רק היו נחשפים אליו. אתה מוזמן להפיץ את הבשורה.
שלום רב, מתחילה להתסתמן פעילות "רעילה" יזומה?! כנראה שמזג-האוויר החם משבש לאנשים את שיקול הדעת. לא תיארתי לעצמי שגם הנשיא "אובאמה" יהיה בקשר איתך. איזה "כיף"? שיהיה לך רק טוב ותשתדל "להנות" מכל ה"בירבורים".
שימוש הולך וגובר, ולעיתים מוגזם ולא נחוץ באנטיביוטיקה, גורם להופעת זנים עמידים של חיידקים לאנטיביוטיקה, המצריך טיפול בתרופות אנטיביוטיות חזקות יותר, בקוקטיילים של מספר אנטיביוטיקות ובפיתוח תרופות אנטיביוטיות חדשות, יעילות יותר. שימוש הולך וגובר בחיסונים גורם להתרבות זני חיידקים ונגיפים שאינם רגישים לחיסונים הקיימים, המצריך פיתוח חיסונים יעילים יותר ורחבי טווח יותר. שימוש בכימותרפיה בסרטן גורם לעיתים להתרבות תאים ממאירים העמידים לכימותרפיה, המצריך שימוש בקוקטיילים של כימותרפיות שונות או בתוספת של טיפולים אחרים (רדיותרפיה, ביותרפיה ועוד). שימוש גובר באתרי בריאות באינטרנט של גולשים חסרי ידע ברפואה (חברינו חיים/ירון/רינת/רחל/דרקון כחול), גורם לעליה במספר הגולשים הסבורים ש 20 שעות גלישה בגוגל מקנות להם תואר דוקטור ומומחיות בתחומים שונים של הרפואה. דבר זה מצריך טיפול הולם ע"י המומחים האמיתיים כדי למנוע נזק מחולים או בריאים החשופים למידע חלקי, לא מאוזן, שגוי ומופרך המופץ ע"י מומחי גוגל לרפואה.
לזיהוי שחיתות (הנה דוגמה: אותך הוא מזהה צ'יק-צ'ק). אז תפסיק לברבר על תואר במדעי הגוגל, ושאר השטויות שלך. עוד דוגמה: - לדעת ש-GSK שיקרה וזייפה תוצאות מחקרים של תרופת האבנדיה - אנחנו יודעים בקלות דרך גוגל. - לדעת ש-GSK שילמה כ-2.5 מליארד דולר פיצויים ע"מ להסדיר תביעות של נפגעים - אנחנו יודעים דרך גוגל. - לדעת ש-GSK היא יצרנית מרכזית של חיסונים - אנחנו יודעים דרך גוגל. את ה-1 ועוד 1 אנחנו עושים לבד.
אבל הגעתי למסקנה שעדיף לתת ל"מידע" (הוא אבו-חסן מתגובות YNET) להשתולל. כל אדם שעיניו בראשו רואה ומבין את המשמעות של טוקבקיסט אנונימי בתשלום, שכותב בצורה חד-צדדית, מוטה ושקרית למען חברות התרופות ומשרד הבריאות. גישה פטרנליסטית ומיושנת, כפי שהזכיר לנו ד"ר הלפרין לא אחת. "מידע" ידידנו, עם כל תגובה רק יורה ברגליהם של שולחיו. אדרבא, שימשיך.
שמנהל דו- שיח עם עצמו. טוב שנכנס קצת הומור לפורום הזה לקראת הקיץ. ואיפה חיים?