CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2002 | 10:32 | מאת: לימי

האם זו מחלה זיהומית? חליתי לפני חודשיים וחצי מאז עשיתי 3 בדיקות דם. בהתחלה היה חיובי, אח"כ קיבלתי תשובה חיובי נמוך והשבוע גבולי. מה זה או מר? כמה זמן לוקח עד שזה יהפוך לשלילי? אני שואלת כי הייתי בטיפולי פריון שהופסקו עד להודעה חדשה. באיזה שלב ניתן יהיה לחזור לטיפולים? כמו כן, ה- IgG היו אצלי 18, אח"כ ירד ל16 ועכשיו 13.1האם זה לא אמור לעלות?מה זה אומר? יש לציין שמשך התקופה הזו אני כל הזמן חולה. דלקת בסינונים, בסינפונות וכד'.

שלום לימי, CMV הוא שם של נגיף, כך שתחלואה בו היא בהחלט מחלה זיהומית. מחלה זו היא מאד נפוצה באוכלוסיה, ביטוייה הם מאד לא ספציפיים בד"כ (למשל חום וחולשה) והבשורות הטובות- היא בדרך כלל חולפת לבד ואינה מסוכנת לאנשים עם מערכת חיסון טובה. לעומת זאת, הדבקות בנגיף זה במהלך הריון עלולה לגרום לסיבוכים קשים אצל העובר, ואצל אנשים עם בעיות של המערכת החיסונית (חולי איידס, מושתלי אברים וכד')- לתחלואה קשה ואף למוות. לגבי בדיקות המעבדה לאיתור הנגיף- לאחר ההדבקות יש עליה קצרה בכייל הנוגדנים בגוף, ובהמשך- במהלך תקופה של שבועות עד חודשים- ירידה הדרגתית כמו שנצפה אצלך. יחד עם זאת, הנגיף לא נעלם לחלוטין מהגוף ויכול לעבור "ריאקטיבציה" בעתיד עם עליה חוזרת של כייל הנוגדנים כנגדו. לגבי שאלתך על חידוש טיפולי הפוריות- לכל מוסד יש את הפרוטוקול שלו בנושא, ואני ממליץ בפנייך להפנות שאלה זו למטפל(ת) האישי(ת) שלך. הרבה בריאות, אפי

01/02/2002 | 20:42 | מאת: לימי

במחלקה בה עברתי טיפולים (איכילוב) אמרו לי שהם לא מתעסקים עם זה ושאני אתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות. לכן שאלתי ואני אודה לחוות דעתך. כמו כן, רציתי לשאול, מאז שאני נדבקתי, הייתי חודש בבית כי אמרו לי שהסימפטומים דומים למחלת הנשיקה. חזרתי לעבוד שבוע ואז יצאו לי פצעים בפה, שבוע אח"כ דלקת בסינונים. קיבלתי אנטיביוטיקה , חזרתי לעבוד ועכשיו שוב אני חולה בדלקת הסינונים לא בצורה חמורה כמו בפעם הקודמת אבל בתוספת דלקת בסימפונות ואני מקבלת דוקסילין. האם יש קשר לCMV? לכך שהמערכת החחיסונית שלי חלשה? יש לציין שהבת שלי הדביקה אותי ומאז היא חלתה כמה פעמים וגם בעלי, אנחנו כל הזמן חולים כך שהחיידקים בבית. דבר נוסף זו פעם ראשונה שאני חולה, שפעת הייתה לי אולי בתיכון ואני בת 34. אודה לתשובתך ותודה מראש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות