חידק בגרון ולב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/03/2002 | 08:46 | מאת: יוסי

ד"ר אפי שלום האם תוכל להסביר את הקשר בין כאבי גרון וזיהום המסתמים בלב. האם לזיהום זה חסופים רק אנשים עם בעיות מסתמים כגון צניחה של במסתם המטרלי MVP או גם בריאים. במידה יש קשר בן השניים האם חיידק ספציפי גורם לזהום המסתמים בלב? או כל דחיידק או וירוס יכל לגרום לכך? תודה יוסי

שלום יוסי, אין קשר בין כאבי גרון לזיהום של מסתמי הלב. אני מניח שאתה מתכוון למשהו אחר לגמרי- זיהום חריף של סטרפטוקוקוס מקבוצה A ("אנגינה"), שבעקבותיו מתפתח סיבוך דלקתי (ולא זיהום!) של מסתמי הלב ופגיעה בהם - מחלה הידועה בשם RHEUMATIC FEVFR. כתוצאה מהנזק שנגרם למסתם במהלך סיבוך זה, יכולים המסתמים להזדהם שנים רבות מאוחר יותר כתוצאה מכל חדירה של חיידקים לדם, ובעיקר ע"י חיידקי הלוע הנקראים STREPTOCOCCI VIRIDANS, ולמחלה זו קוראים INEFCTIVE ENDOCARDITIS. למחלה זו חשופים גם אנשים עם פגמים מסתמיים על רקע אחר- למשל MVP- והיא אינה נגרמת ע"י נגיפים אלא ע"י חיידקים בעיקר (ולפעמים גם פטריות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות