כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2002 | 19:43 | מאת: גק-----דחוף------דחוף----דחוף

היום בבקר נשך אותי ברגל כלב גדול . לפי מה שסיפרו לי שם שהכלב שייך לזוג נרקומנים צעירים,אשר לפני כחודש לפי תלונות עוברים ושבים, נלקח הכלב להסגר מטעם העיריה לחודש,ושוחרר רק לאחא שחוסן והם שילמו 500 ש"ח. א. האם אפשר להוריד דאגה בעיקקבות ספור זה ? ב. האם יש צורך לעשות איזה בדיקות בינתיים ? או לחכות לסימפטומים? ג. לאיזה סימטומים יש לצפות אם חס וחלילה יש הדבקה ? ד. כמה זמן יש לי עד לסכנה משמעותית ? אני יודע כי אם הכלב חולה בכלבת הוא ימות תוך זמן קצר ???? כמה זמן??? ושאלה אחרונה : האם אין סכנה של הדבקה מן הכלב -מחלות הקשורות לנרקומנים -שם הוא שוהה כל הזמן ?? כמו איידס ? תודה

שלום ג'ק, מבחינה זיהומית- נשיכת כלב יכולה לגרום לשלושה סיבוכים עקריים: זיהום חיידקי באזור הנשיכה, טטנוס, וכלבת (אבל לא איידס או מחלות אחרות ה"שכיחות" אצל מזריקי סמים). לאור זאת עליך לוודא כי אזור הנשיכה נוקה וחוטא הייטב (ואם הנשיכה היא עמוקה- לקבל גם אנטיביוטיקה מונעת), לקבל זריקת אנטי-טטנוס (אם לא קיבלת כזו בעשר השנים האחרונות), ולדווח על האירוע ללשכת הבריאות המקומית באזור מגוריך כדי שנציג מטעמה יעריך את הסבירות שהכלב הנושך הוא נגוע בכלבת וימליץ אם לתת לך חיסון נגד מחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות